Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat că proiectul de lege privind amnistia și grațierea este penibil. El a adăugat că se induce ideea în societate că românii nu pot avea încredere în justiție, pentru ca social-democrații să vină cu „actul de clemență”.

Lazăr a declarat că „voința legiuitorului a fost foarte clară atunci când a incriminat acele fapte”.

„Dacă s-au început niște cauze, ele trebuie să meargă la instanțe. Dacă sunt pe rolul instanței, să avem încredere în judecători”, a precizat el.

Procurorul general a îndemnat românii să aibă încredere în justiţie.

„Din păcate, după cum am văzut că se dramatizează pe multe posturi de televiziune, spectacolul media e ceva, dar justiția e ceva serios. Judecătorii și procurorii se gândesc că, la fel cum răspund cei care au încălcat legea, și ei pot să răspundă. Acest lucru nu l-am auzit în discuțiile care se poartă la posturile de televiziune”, a subliniat el, citat de digi24.ro.

Augustin Lazăr nu a dorit să comenteze afirmațiile făcute de Sebastian Ghiță:

„Nici nu este foarte clar dacă este așa, am văzut și alte variante în care anumite montaje au fost făcute pentru a servi unei emoții colective care se produce în aceste zile, din păcate, în România pentru a susține acest proiect de lege penibil.

Ideea generală este că nu poți avea încredere în magistrați, că din acest motiv trebuie să venim cu un act de clemență, să corectăm noi ce fac magistrații. Este fals. Magistrații instanțelor sunt oameni serioși, noi trebuie să avem încredere. Este o justiție europeană și se va vedea la sfârșitul fiecărui dosar dacă există vinovăție sau nu. Există oameni condamnați, există oameni achitați definitiv.”

FOTO: ziarulunirea.ro

30 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =