Caută
Close this search box.

Rusia acuză NATO că a fost la un pas să-i doboare un avion de pasageri

O aeronavă cu pasageri rusească, care zbura de la Sahalin în Kurile, a fost nevoită să procedeze la o schimbare bruscă de altitudine pentru a evita coliziunea cu un avion străin, probabil militar, în noaptea de miercuri spre joi, relatează agenția de presă Interfax în pagina sa electronică, citând o sursă din domeniul apărării.

„Un avion de pasageri Bombardier a plecat din Sahalin noaptea trecută și, urcând la altitudinea de aproximativ 6.000 m, se îndrepta spre Kurile. Dar dispecerii au observat apropiindu-se de acesta, la aceeași altitudine, un avion neidentificat, care nu răspundea la mesajele emise de la sol”, a indicat sursa citată.

Potrivit acesteia, avionul neidentificat a traversat ilegal un coridor aerian pe care se deplasa aeronava de linie. „S-a decis ca aeronava de pasageri să coboare de urgență pentru a evita o apropiere periculoasă sau chiar o coliziune”, susține interlocutorul Interfax, citat de Agerpres.

Controlorii de trafic aerian, a mai spus el, au încercat în mod repetat să contacteze avionul neidentificat, dar echipajul acestuia nu a răspuns. A fost posibilă doar înregistrarea semnalului transponderului radar. Conform clasificării internaționale, ar fi vorba de un avion NATO, scrie agenția de presă rusă.

Agenția de presă Interfax nu a obținut o confirmare oficială a acestei informații, deși știrea sa este citată de numeroase canale media locale.

FOTO: protv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri