Caută
Close this search box.

Scandal în armata germană. Ritualuri sadice într-un centru al forţelor de elită

Armata germană este zguduită de un scandal ce a izbucnit la centrul de antrenament militar din Pfullendorf, un mic oraş din landul Baden-Württemberg, situat în sudul Germaniei, potrivit dezvăluirilor făcute de „Spiegel Online“. Autorităţile au lansat o anchetă în acest caz şi deja au început să pice primele capete.

Practicile sexuale sadice şi ritualurile violente erau la ordinea zilei la cazarma Staufer, unde erau antrenaţi paramedici militari. Instructorii i-ar fi forţat pe recruţii ajunşi la acest centru, considerat unul pentru formarea forţelor de elită, să facă exerciţii care nu erau necesare şi care aveau tentă sexuală. Totodată, soldaţii ar fi fost ţinuţi legaţi de un scaun ore în şir şi udaţi cu un furtun cu apă.

Investigaţiile au început după ce, în luna octombrie a anului trecut, o femeie locotenent s-a adresat comisarului parlamentar german pentru forţele armate şi ministrului Apărării. Femeia a afirmat că a fost martora unor scene de neimaginat.

Recruţii ar fi fost nevoiţi să se dezbrace în faţa camarazilor lor, iar instructorii ar fi filmat totul. Totodată, cei care urmau programul de pregătire ar fi fost obligaţi să efectueze exerciţii medicale inutile, cu tentă sexuală, acestea fiind, la rândul lor, înregistrate video. Potrivit informaţiilor obţinute de „Spiegel Online“, citat de adevarul.ro, ambele afirmaţii au fost confirmate de cercetările efectuate până în prezent.

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, precum şi mai mulţi oficiali din armată au condamnat acest comportament şi au promis o investigaţie amănunţită, care să stabilească inclusiv dacă şefii acestui centru de antrenament au încurajat sau au participat la aceste ritualuri.

„Ceea ce s-a întâmplat la Pfullendorf este dezgustător şi demn de dispreţ“, a declarat ministrul Apărării, Ursula von der Leyen.

Până în momentul de faţă, şapte soldaţi au fost puşi sub acuzare, iar cinci ofiţeri au fost retrogradaţi, notează Deutsche Welle, citând informaţii furnizate de Ministerul federal al Apărării.

FOTO: adevarul.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri