Caută
Close this search box.

„Se doreste desfiintarea CIADO”? Programele anti-drog, subfinantate

CIADO avertizeaza ca va informa comunitatea internationala anti-drog asupra abuzurilor si discreditarii la care este supus ong-ul de catre autoritati.

„Se doreste desfiintarea CIADO? Pe cine deranjam? CIADO Romania a avut in ultimii 9 ani, pozitii critice la adresa guvernelor sau a anumitor institutii responsabile cu aplicarea legislatiei antidrog . Incepand cu guvernul Boc sau Ponta s-a incercat prin diferite mijloace desfiintarea noastra lucru comunicat de noi de fiecare data. Nu intelegem aceasta politica in raport de cel mai reprezentativ ONG antidrog din Romania si ne intrebam care sunt motivele? CIADO nu a folosit fonduri publice, am avut cele mai complexe programe de prevenire a consumului de droguri si implicit de educatie civica si culturala”, sunt intrebarile puse de Gigel Lazar, director executiv CIADO, pe pagina sa de socializare.

Recent, CIADO a adus la cunostinta opiniei publice cresterea prevalanetei consumului de droguri. In acelasi timp, a avertizat asupra dimensiunii afacerii cu drogurile in Romania estimate la 130 milioane euro.

CIADO a acceptat primirea unui sediu in anul 2010 de la RAPPS, fiind convins ca Programul de interes national adoptat prin HG, va acoperi conform legii cheltuielile deductibile privind chiria si utilitatile. Acest lucru nu s-a intamplat intrucat Agentiei Nationale Antidrog, care avea obligatia consolidarii rolului societatii civile si alocarii resureselor financiare pentru programe, conform Programului de Interes National, nu a avut mijloacele legale de alocare a fondurilor. „In acest moment in mod inexplicabil din punct de vedere legal, RAPPS supravegheaza prin firma de executare silita Dobra, Cosoreanu & asociatii si trimite adrese de proprire, la Consiliile judetene, primarii, Camere de Comert, daca vor avea programe cu institutia noastra sa se opreasca suma de 9.000 lei, ceea ce sub aspect legal in viziunea noastra este un abuz. Real nu suma este problema, ci discreditarea CIADO”, mai precizeaza Gigel Lazar.
Cu toate acestea, CIADO pentru perioada 2010 -2012 a platit suma de 120.000 lei catre RAPPS, reprezentand chirii si utilitati .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri