Caută
Close this search box.

In cât timp ar pieri omenirea în cazul unei apocalipse zombie

Iată că nişte tineri viitori fizicieni au avut curiozitatea şi au calculat cât ar rezista omenirea în cazul declanșării unei apocalipse zombi, iar rezultatele nu sunt îmbucurătoare. Conform studiului, în 100 de zile – puțin peste trei luni – mai puțin de 300 de oameni ar mai rămâne în viață, potrivit sciencealert.com, citată de Digi24.ro.

Studiul a fost făcut de studenții de la Universitatea din Leicester și face parte dintr-un program anual prin care tinerilor le sunt testate abilitățile de a aplica știința în viața reală sau în situații ipotetice.

Subiectul de studiu ales din acest an, este, evident, ficțiune și nimeni nu riscă să fie șters de pe fața Pământului, în viitorul apropiat, de o boală infecțioasă zombi. Profesorii vor să apeleze, în acest fel, și la latura creativă a studenților.

Pentru a afla ce s-ar întâmpla cu omenirea în cazul unei apocalipse zombi, tinerii au presupus că un zombi ar găsi o persoană pe zi, iar șansele de infectare cu virusul zombi ar fi de 90%.

Pentru a-și da seama cât de repede s-ar răspândi virusul, oamenii au fost împărțiți în trei categorii : susceptibili (S), zombie (Z) și morți (D). Viața ar începe de la S, ar trece la Z și apoi la D. Modelul a analizat apoi cât de des oamenii infectați ar intra în contact cu cei neinfectați și cât de multe șanse au să transmită boala mai departe, pentru a afla câți ar supraviețui.

Rezultatele nu au fost optimiste – după 100 de zile, ar rămâne doar 273 de oameni pe planetă, asta ar însemna un milion de zombi la un om. Astfel, în mai puțin de un an, specia umană ar fi eradicată.

Într-un follow-up mai pozitiv al studiului, studenții au luat în considerare că oamenii și-ar îmbunătăți abilitățile de a lupta cu zombi și de a evita infectația și, de asemenea, ar face copii.

În aceste condiții, tinerii au descoperit că ar dura în jur de 1.000 de zile (2 ani, jumătate) pentru ca oamenii să elimine complet zombii. Și încă 25 de ani, ar mai dura, pentru ca oamenii să înceapă să-și revină după atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri