Caută
Close this search box.

Sistemul de transport al gazelor, în stare de dezechilibru

 

Sistemul național de transport (SNT) al gazelor se află joi în stare de dezechilibru, cantitatea de gaze din conductele magistrale fiind sub limita de funcționare la parametri normali, potrivit datelor postate pe site-ul Transgaz, operatorul național de transport și sistem.

Astfel, indicatorul Line Pack, care arată cantitatea de gaze care se află în sistem într-un anumit moment, era, la ora 14:00, la nivelul de 34,5 milioane de metri cubi, care indică un dezechilibru în system, informează Agerpres.

Transgaz explică, la capitolul „Limite de funcționare ale SNT”, că starea optimă a SNT este la valoarea Line Pack de 41 milioane metri cubi plus/minus 1 milion de metri cubi, starea normală este între 38 și 44 milioane de metri cubi, stări de dezechilibru există între 33 și 38 milioane de metri cubi, iar, dacă valoarea indicatorului este de sub 33 milioane de metri cubi sau peste 46 de milioane de metri cubi, există stări de risc.

Nivelul Line Pack a indicat o stare de dezechilibru pe tot parcursul zilei, fiind de 36,1 milioane de metri cubi la ora 6:00; 35,8 milioane de metri cubi la ora 8:00; 35,2 milioane de metri cubi la ora 10:00 și 34,7 milioane de metri cubi la ora 12:00.

În cadrul ședinței de Guvern de joi, ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat că, în această perioadă, cantitatea de gaz din conducte, respectiv Line Pack-ul, s-a menținut în limite normale de 38 milioane de metri cubi.

Potrivit acestuia, consumul de gaze al României în această perioadă este estimat la 70 milioane de metri cubi (pe zi — n.r.), el fiind asigurat în felul următor: din producția internă 28 milioane metri cubi, depozite — 26 milioane metri cubi, import — 13 milioane metri cubi și 3 milioane de metri cubi vin în afara sistemului național de transport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri