Caută
Close this search box.

Tenis: Monica Niculescu, calificată în semifinale la Hobart

 

Deși a acuzat dureri abdominale în meciul din sferturi cu japoneza Risa Ozaki, jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Hobart (Australia), scrie site-ul competiției dotate cu premii totale de 226.750 dolari.

Niculescu (29 ani, 40 WTA) s-a impus cu 6-4, 6-4 după două ore și 4 minute, la capătul unui meci dificil, în fața unei adversare venite din calificări, care ocupă locul 100 în clasamentul mondial.

Românca a beneficiat de o pauză medicală între seturi de circa 9 minute, după ce s-a plâns de dureri în zona abdominală. La revenirea pe teren, s-a văzut că ea servește cu dificultate, dar aceasta nu a împiedicat-o să se desprindă la 4-0 în manșa secundă. A urmat însă o cădere a sa, iar Ozaki a adunat punct după punct, până la 4-4 și a avut trei șanse de 5-4. Niculescu a revenit și a reușit să obțină break-ul, iar apoi a încheiat meciul cu 6-4.

„Am servit încet tocmai pentru a-mi proteja zona abdomenului (…) A trebuit să joc pentru fiecare punct, așa încât a fost greu. Am avut șansa să câștig acel ghem și să conduc cu 5-0, dar am jucat prostește”, a recunoscut Niculescu.

„A jucat bine (Ozaki — n.r.), nu a comis greșeli. A trebuit să alerg mult și să alerg pentru fiecare minge, fiindcă nu mi-a făcut niciun cadou. În setul 2 am servit destul de încet, de aceea scorul a evoluat prost pentru mine, dar sunt bucuroasă că am încheiat în două seturi”, a spus românca.

Niculescu o va întâlni în penultimul act pe ucraineanca Lesia Țurenko (27 ani, 71 WTA), care a învins-o pe americanca Shelby Rogers în sferturi cu 4-6, 6-4, 6-3.

Monica a câștigat singurul meci cu Țurenko de până acum, în 2011, în calificări la Indian Wells, cu 6-2, 6-3.

Monica Niculescu are două titluri la Hobart, ambele la dublu, în 2012 (alături de Irina Begu) și în 2014 (alături de Klara Koukalova).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri