Caută
Close this search box.

Ton de 212 kilograme, vândut cu 636.000 de dolari

Un ton uriaș, de 212 kilograme, a fost vândut joi, în Japonia, contra sumei de 636.000 de dolari (74,2 milioane de yeni).

Exemplarul de ton, cu aripioară albastră, a fost vândut în cadrul primei licitații din acest an, organizată la principala piață de pește din Tokyo.

Sushi Zanmai, un important lanț de restaurante, a câștigat licitația, cumpărând acest exemplar de ton care a fost evaluat la 350.000 de yeni pe kilogram la piața de pește Tsukiji fish din Tokyo.

Peștele a fost prins în largul coastei nordice a Japoniei, renumită drept unul dintre cele mai bune teritorii pentru pescuit din țară.

„Cred că este puțin cam scump, dar mă bucur că am reușit să câștig licitația pentru acest ton care arată foarte bine și are o mărime bună”, a declarat președintele companiei câștigătoare, Kiyoshi Kimura. „Îmi doresc ca în curând clienții noștri să aibă ocazia să-l guste”, a mai spus acesta.

Kimura a cumpărat cel mai scump ton pentru cel de-al șaselea an la rând la prima licitație a anului organizată la piața de pește Tsukiji.

Suma plătită joi pentru un ton este a doua cea mai mare din 1999 de când au început să fie înregistrate aceste date în Japonia. Recordul a fost atins în 2013 când un astfel de pește a fost cumpărat în schimbul sumei de 155,4 milioane de yeni.

Celebra piață de pește urmează să fie mutată în acest an la o distanță de 2 kilometri de autoritățile japoneze din cauza poluării.

sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri