Caută
Close this search box.

“Toţi şcolarii, şi din Transilvania, să contribue. Sâmbătă seara s-a înmormântat Eminescu”

Titu Maiorescu, într-o scrisoare trimisă Emiliei Hempel, sora sa: “Părerea mea e de 50 de bani, pentru ca toţi şcolarii, şi din Transilvania, să contribue. Sâmbătă seara s-a înmormântat Eminescu”.

La împlinirea a 167 de ani de la naşterea poetului național Mihai Eminescu, duminică, 15 ianuarie 2017, va fi săvârșită o slujbă de pomenire la Cimitirul Bellu din Bucureşti.

Începând de la orele 08.00, în capela Cimitirului Bellu va fi oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoţi care slujesc în cimitirele din Bucureşti, condus de Preacucernicul Părinte Gheorghe Dilirici, coordonatorul preoţilor din cimitire din Arhiepiscopia Bucureștilor.

De la orele 10.00 va fi săvârşită slujba Parastasului la mormântul poetului de către un sobor de preoţi din care vor face parte Preacucernicul Preot Costinel Ailioaei, consilier eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor, Preacucernicul Preot Gheorghe Dilirici și preoți care slujesc în cimitirele din Bucureşti.

La finalul slujbei de pomenire, la mormântul poetului Mihai Eminescu va fi depusă o coroană de flori din partea Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri