Caută
Close this search box.

Un cartier din București, în topul celor mai interesante din Europa

Bucureştiul are un cartier mai bine cotat decât zone mult mai cunoscute din Barcelona, de pildă. În clasamentul locurilor din Europa care trebuie neapărat vizitate, un celebru site de călătorii a plasat Cotroceniul pe un onorabil loc 22.

Travel Supermarket a plasat cartierul Cotroceni pe locul 22, într-un top al celor mai interesante locuri de vizitat din Europa. „Este lăudat de localnici pentru spaţiile verzi, reşedinţa prezidenţială, aleile intime, barurile excentrice şi micile afaceri din zonă”, scriu realizatorii clasamentului.

„Cotroceniul este unul dintre cele mai liniştite cartiere din Bucureşti, dar are şi multe atracţii turistice. Printre ele sunt: Palatul Prezidenţial, Academia Militară, Grădina Botanică şi Opera Română”.

Aici au locuit personalităţi precum Ion Barbu, Liviu Rebreanu şi Marin Preda. Şi acum e la mare căutare în rândul intelectualilor, politicienilor şi chiar vedetelor, potrivit digi24.ro. Oamenii simpli care s-au născut şi au trăit aici spun că nu s-ar muta niciodată din Cotroceni.

De aceea, preţurile caselor sunt pe măsură – chiar şi un milion de euro.

„Proprietarii care şi-au construit case, în special imobile neoromâneşti, erau oameni cu stare, foarte multe străzi poartă şi nume de doctori şi avocaţi”, spune Alberto Groşescu, reprezentant al Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate.

„Eu aş recomanda unui turist străin să vină aici mai mult pentru a lua cartierul la pas. Este o zonă cu un farmec aparte. Sunt foarte multe restaurante, ceainării”, îndeamnă Alex Filip, fondatorul unei aplicaţii care promovează Bucureştiul.

În topul Travel Supermarket, primul loc e ocupat de Kreuzberg, un cartier din Berlin, renumit pentru obiectivele culturale. Urmează o zonă din capitala Letoniei şi Ancoats, un centru industrial din Manchester, Anglia.

FOTO: viajoa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri