Un fast-food cu specific arăbesc din oraş oferă un preparat din meniu la alegere oricui intră şi cere. „Nu punem întrebări şi nu judecăm oamenii după aparenţe”, spune proprietarul restaurantului.

Un anunţ lipit pe uşa restaurantului Marche Ferdous face cunoscută trecătorilor oferta neobişnuită: „Dacă eşti flămând şi nu ai bani, intră şi vei primi hrană.”

„Vin tot felul de oameni la noi. Nu îţi dai seama din felul în care arată dacă îşi permit sau nu să plătească. Uneori sunt timizi, au îndoieli. Aşa că le-am spus angajaţilor să nu pună întrebări şi să nu judece. Să le ofere mâncare fără discuţii celor care cer.”, spune Yahya Hashemi, proprietarul restaurantului.

Un trecător circumspect a testat oferta: „Am intrat şi le-am spus că am văzut anunţul, că nu am bani şi că aş vrea ceva de mâncare. Mi-au spus imediat să iau loc şi m-au întrebat ce vreau să mănânc.”
La final, clientul şi-a plătit masa şi le-a mulţumit angajaţilor pentru felul în care l-au tratat.
Proprietarul spune că i-a venit ideea să împartă mâncare celor nevoiaşi atunci când a observat că numărul persoanalor fără adăpost care cerşesc în preajma restaurantului s-a mărit.
„În special când e frig afară, vin aici ca să primească mâncare caldă.”

Abdelkader Bejaoui, bucătar: „Aproape în fiecare seară rămâne mâncare pe care trebuie să o aruncăm. De ce să nu o dăm mai bine unui nevoiaş?”

În plus, din când în când, clienţii susţin iniţiativa cu donaţii de câte 10 sau 20 de dolari. Proprietarul restaurantului s-a născut în Iran şi în urmă cu mulţi ani a emigrat în Canada, potrivit protv.ro.
Spune că iniţiativa este felul lui de a mulţumi poporului canadian pentru ospitalitate.

182 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here