Caută
Close this search box.

Venezuela: Tribunalul Suprem invalidează toate deciziile Parlamentului

 

Tribunalul Suprem de Justiție (TSJ) din Venezuela a apreciat miercuri că parlamentul, dominat de opoziție, s-a plasat în situație de „refuz de autoritate” și că toate deciziile sale sunt nule și invalidate, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Odată cu intrare în funcție a Adunării Naționale pentru noua sa sesiune, la 5 ianaurie, și numirea unei noi echipe de conducere în fruntea sa, puterea legislativă s-a plasat în situație de refuz de autoritate și toate deciziile luate din ziua respectivă sunt deci nule”, a anunțat TSJ într-un comunicat de presă.

Printre aceste decizii TSJ menționează în special votul de la 9 ianuarie prin care parlamentarii venezueleni l-au condamnat pe președintele Nicolas Maduro pentru „abandonarea misiunii” funcției sale, atribuindu-i responsabilitatea „crizei fără precedent” care zguduie țara.

În fața acestei decizii, pe care a numit-o „apel la o lovitură de stat”, președintele Nicolas Maduro a reacționat înființând o „echipă de comando național împotriva loviturii de stat”.

La 11 ianaurie 2016, Curtea Supremă a mai declarat nule toate hotărârile parlamentului după ce acesta a învestit trei deputați antichaviști, în pofida suspiciunilor care au înconjurat alegerea lor.

Potrivit Tribunalului, situația de refuz de autoritate în care s-a plasat parlamentul în timpul sesiunii din 2016 nu putea fi ridicată decât de fosta conducere a legislativului, și nu de noua conducere instalată la 5 ianuarie, în special după înlocuirea lui Henry Ramos Allup în funcția de președinte cu Julio Borges.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri