Caută
Close this search box.

Bulgarii și moldovenii, în stradă în semn de solidaritate cu românii

 

Manifestații de solidaritate cu românii, în două țări vecine: Republica Moldova și Bulgaria. Două evenimente pe Facebook au fost create pentru a protesta față de Ordonanță de Urgență 13/2017.

„Un pas înapoi în lupta împotriva corupţiei în România ar reprezenta un semn rău pentru Bulgaria. Succesul înregistrat în ultimii ani de România este una dintre puţinele speranţe că se poate face ceva pentru funcţionarea statului de drept”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook, potrivit Digi24.ro.

Organizatorii mai spun că oficialii bulgari simt fiori reci când e vorba despre succesele pe care le înregistrează Justiția română. „Iată de ce este important ca poporul român să reuşească şi să arate că victoriile obţinute în ultimii ani sunt ireversibile”, explică inţiatorul mitingului de susţinere din Bulgaria.

La această oră, peste 1.500 de persoane și-au exprimat interesul să participa la mitingul din Sofia.

Un alt protest, în semn de solidaritate, va fi ținut la Chișinău, acolo unde va fi organizat un marș de susținere sub deviza: „Doua state, aceiași hoți”. Marșul va începe vineri, 3 februarie, de la ora 18:00 pornind de la statuia lui Stefan cel Mare.

„Marșul solidarității se înscrie în contextul manifestațiilor masive din România, unde în ultimele trei zile au avut loc cele mai mari proteste de după Revoluție. Mai mulți activiști, reprezentanți ai societății civile, precum și membri ai Platformei Demnitate și Adevăr susțin marșul”, relatează jurnal.md.

Astăzi sunt așteptate să continue protestele și în România. Un eveniment de amploare ar fi pregătit pentru duminică, și mai mare decât cel de miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri