Caută
Close this search box.

Oana Schmidt-Hăineală a demisionat, iar CSM a decis încetarea detaşării ei la MJ

Oana Schmidt-Hăineală

 

Procurorul Oana Schmidt-Hăineală a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Vestea a venit în timp ce secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii lua în discuție, vineri, solicitarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, de încetare a detașării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima.

Până la urmă procurorii au decis încetarea detașării Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima.

Secția pentru procurori a luat în discuție „Nota Direcției resurse umane și organizare privind încetarea detașării la Ministerul Justiției a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și a Oanei Andrea Schmidt-Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău”.

Joi, Augustin Lazăr a solicitat CSM încetarea detașării la Ministerul Justiției a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale și grațierea.

În 16 ianuarie, Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima au fost numiți secretari de stat în Ministerul Justiției.

Direcția Națională Anticorupție a informat joi că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative, iar în prezent se efectuează acte procedurale.

Ministerul Justiției primise miercuri o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea celor două acte normative care modifică legislația penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri