Caută
Close this search box.

Se circulă greu între Năsăud și Sîngeorz-Băi, în urma revărsării unui râu

 

Traficul rutier pe DN 17C, între Năsăud și Sîngeorz-Băi, se desfășoară sâmbătă îngreunat, pe un fir alternativ, în zona localității Măieru, județul Bistrița-Năsăud, în urma revărsării unui râu, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

”Sfătuim conducătorii auto să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să manifeste disciplină în trafic și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de IGPR.

Drumul județean 172 din județul Bistrița-Năsăud a fost inundat, sâmbătă dimineața, pe o lungime de câteva sute de metri, după ce un afluent al Someșului Mare s-a revărsat din cauza blocajelor create de sloiurile de gheață puse în mișcare în urma încălzirii vremii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița, inundarea drumului județean s-a produs în dreptul localității Zagra, situată la poalele Munților Țibleș, iar în zonă a fost alocat un echipaj pirotehnic care urmează să detoneze zăporul și să creeze canale de scurgere a apei.

În zonă intervine, de asemenea, Comitetul local pentru situații de urgență al comunei Zagra, cu voluntari și utilajele din dotare.

În cursul zilei de vineri, zăpoarele au creat probleme și în alte comune din județ, pe Valea Sălăuței și Valea Rebrei.

Sursa foto: Bistriţeanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri