Caută
Close this search box.

CTP: Ceaușescu a murit a doua oară. E cruciada copiilor care a învins

CTP

Promisiunea abrogării controversatei ordonanțe de urgență 13 a fost comentată, sâmbătă, în termeni ironici de Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

„Mi-l imaginez pe domnul Dragnea în genunchi, în fața domnului Grindeanu, rugându-l din suflet: Abrog-o, Sorine!

Ce s-a întâmplat astăzi, după mine, se poate închide într-o singură propoziție: după un sfert de veac, Ceaușescu a murit a doua oară!

Am sperat în toți acești ani să trăiesc și în altă țară decât în România Socialistă sau mai exact, România ceaușistă.

Din această zi, România nu mai este ceaușistă. Asta e semnificația a ceea ce vedem.

Este, dacă vreți, cruciada copiilor care a învins. Și copiii nu înseamnă neapărat doar puștii de 7-8-10 ani sau chiar mai puțini ani, care au fost la manifestație. Înseamnă copiii în raport cu părinții.

Am trăit până astăzi în România părinților marcați de perioada comunistă, cu frica aceea care îi făcea în 1989 să le strige copiilor lor: Unde vă duceți, rămâneți în casă, unde te duci acolo, să vă împuște? Pe unii i-au închis în casă. Copiii care au ieșit în 1989 în piață au scăpat din nou acum din casele în care fuseseră închiși de părinți.

Ce pas înapoi, ce Dragnea? Dragnea este o caricatură sinistră a lui Ceaușescu, este un mafiot de județ, care s-a trezit proiectat în funcția asta, depășit în mod evident. El a avut toate acțiunile lui tipice pentru organizații locale – lovituri la miez de noapte, aranjamente pe la colț, sfidarea tuturor. N-a realizat că ce ține la Alexandria nu ține la București în Piața Victoriei.

Istoria nu-l va consemna pe acest domn Dragnea. Nu contează ce pași înapoi face el. Nu contează dl. Dragnea. Contează cei care s-au aflat în stradă în aceste zile și care au schimbat România. Ce mai face dl. Dragnea în continuare, pentru mine, nu mai are nici o importanță”.

Întrebat dacă mai este posibil ca premierul Grindeanu să refuze abrogarea, iar Liviu Dragnea să arunce vina pe el, Cristian Tudor Popescu a spus, potrivit digi24.ro: „Nu știu dacă mai funcționează teatrul de revistă Constantin Tănase. Dacă da, atunci se pot duce ca un cuplu comic contorsionist domnii Dragnea și Grindeanu și vor avea, după părerea mea, mare succes pentru restul carierei lor. Altă întrebare? Altă întrebare?”, a întrebat jurnalistul într-o aluzie ironică la stereotipul folosit de ministrul justiției, Florin Iordache.

„Dl. Dragnea plimbă cuvintele prin gură ca pe boaba de strugure, el este un mafiot județean, a învățat și el cuvinte, iresponsabil, îl plimbă prin gură, viața e complexă, cum ne-a spus la conferința de presă. De ce nu ați menționat în campania electorală în nici un fel modificările la Codul penal și grațierea? Pentru că viața e complexă! Deci omul ăsta, banditul ăsta județean, descoperă cuvinte, pe care ni le spune, având despre el impresia că e mare politician: mamă, ce-am zis, e extraordinar! (…) o politicăraie de-asta de tejghea pe care el o crede mare politichie fină.”

FOTO: informatia-zilei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri