Caută
Close this search box.

Portret. “Hasta la victoria siempre!”

 

Printre surprizele sesiunii de licitaţii din luna februarie se numără şi artistul cubanez, Alexis Fernández Arce, apropiat al familiei Castro, cu lucrarea Che Guevara. Erou legendar sau ucigaş cu sânge rece? Chipul revoluţionarului argentinian a devenit încă din timpul vieţii o imagine iconică preluată de mass-media, dar şi de artişti de pretutindeni. Trecând peste orice realitate istorică, tinerii văd în chipul lui Che Guevara personificarea ideii de revoluţie şi opoziţie faţă de sistem. Imaginea lui Che atât de mediatizată şi comercializată semnifică în ziua de azi cu totul altceva pentru fiecare dintre noi. Este o imagine pe care istoria umanităţii nu o poate şterge prea uşor.

Lucrarea Che Guevara (ulei pe pânză, 1000 – 1500 euro) va intra în licitaţia din 7 februarie, ce va avea loc la Artmark, Palatul – Cesianu-Racoviţă.

Alexis Fernández Arce s-a născut la Havana, în 1967, anul morţii lui Che Guevara. Pasiunea pentru artă a pictorului cubanez s-a manifestat încă din copilărie, vădind de timpuriu înclinaţia pentru teme sociale. A realizat portretele mai multor lideri revoluţionari, printre care şi ultimul portret al lui Fidel Castro, în ultima sa zi, cu câteva ore înainte de decesul acestuia.

Fernández a participat la numeroase expoziții atât în Cuba, cât și pe scena internațională. Operele sale pot fi găsite în colecții particulare din Spania, Statele Unite ale Americii, Franța, Honduras, Costa Rica, Mexic, Austria şi România. Până în momentul de faţă a avut trei expoziţii și în ţara noastră la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, Biblioteca Naţională a României şi Galeria Romană.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri