Caută
Close this search box.

Grindeanu nu are de gând să-şi dea demisia

 

Un Guvern „poate fi dat jos” prin moțiune de cenzură, a afirmat duminică premierul Sorin Grindeanu, precizând că nu își va da demisia.

Întrebat dacă va demisiona pentru a fi „pe placul străzii”, Sorin Grindeanu a răspuns că trebuie să se revină la „jocul democratic”, potrivit căruia un guvern poate fi demis prin moțiune de cenzură.

„Noi, (…) săptămâna viitoare avem două încercări în Parlament. Pe de o parte bugetul, în care spuneam că am prins pe fiecare minister în parte, pe fiecare instituție în parte finanțări pentru măsurile prevăzute în programul nostru de guvernare, astfel încât ceea ce am promis la oameni să se și regăsească în bugetul de stat, și avem moțiune de cenzură. Ăsta este jocul democratic și cred că trebuie să revenim cât se poate de urgent la aceste noțiuni. (…) Modalitatea prin care un guvern poate fi dat jos este prin moțiune de cenzură, pentru că cealaltă, cea prin care mi-aș da eu demisia, nu se poate, fiindcă nu mi-o dau”, a declarat premierul Grindeanu, aseară, la Antena 3.

Potrivit lui Grindeanu, în acest moment, România este împărțită „în două”.

„Și eu am făcut apel la calm, pentru că (…) noi, PSD, împreună cu ALDE, am câștigat alegerile și (…) am primit milioane de voturi și am primit încredere pentru a pune în aplicare un program de guvernare”, a spus Grindeanu.

Prim-ministrul a mai afirmat că Guvernul a pierdut „bătălia comunicațională”, precizând însă că în timpul protestelor s-au spus foarte multe lucruri care nu erau conforme cu realitatea.

„În această perioadă, am avut o vină și, în primul rând, nu s-a explicat foarte bine ceea ce noi am făcut (…) prin această ordonanță (…) Au fost foarte multe lucruri în piață (…) care nu erau conforme cu realitatea (…) S-a vorbit seri la rând de amnistie și de grațiere prin ordonanță de urgență. Nu era cazul. S-a vorbit (…) că dăm grațierea și ies afară toți corupții, toți violatorii, toți tâlharii, crimă organizată și așa mai departe. Nu e cazul. N-a fost vorba de amnistie niciodată. După aceea, (…) că vrem să dăm o amnistie mascată. Nu există acest termen juridic. S-a dat acea ordonanță. Din păcate, tot ceea ce înseamnă bătălia (…) comunicațională a fost pierdută de către noi”, a precizat Grindeanu.

Potrivit prim-ministrului, Guvernul a înțeles că trebuie să facă „un pas înapoi”.

„Nu dorim escaladarea acestei confruntări (…) între cele două tabere. Am înțeles să facem un pas înapoi, să continuăm ceea ce am primit ca mandat din partea cetățenilor și anume punerea în aplicare a programului de guvernare. De aceea, îi îndemnăm pe toți să (…) revenim la (…) normalitate, pentru că (…), din păcate, acum suntem într-o situație în care pare mai mult decât atât o bătălie strict politică”, a mai spus Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri