Caută
Close this search box.

Protestul continuă şi luni în Piața Victoriei

 

Încă de dimineaţă, Andrei Roşu, unul dintre corporatiştii care spun că lucrează în “open space”, a venit în Piaţa Victoriei pentru a ţine “cald” locul pentru manifestanţi ce au să vină mai pe seară

Câteva mii de persoane și-au anunțat deja prezența, în mediul online, la demonstrația care va începe de la ora 19:00, conform anunţurilor făcute pe pagina de Facebook a evenimentului.

După protestul istoric de duminică seară, când 600.000 de oameni din întreaga țară, dintre care 300.000 în București, și-au exprimat nemulțumirile legate de Ordonanța privind modificarea codurilor penale, în ciuda faptului că OUG 13 a fost abrogată, luni va fi organizat un nou protest în piața Victoriei, arată Digi24.ro.

Prioritatea manifestanților este neconstituționalitatea de la punctul 2 a OUG 14, care a abrogat OUG 13, potrivit paginii de Facebook a evenimentului.

Manifestanţii prezenți duminică la proteste au spus că nu vor să mai fie păcăliţi, că nu mai au încredere în Guvern, aşa că au promis să iasă în stradă până când la Palatul Victoria vor fi instalaţi oameni noi.

Eroarea se referă la articolul 25 al Codului de procedură penală. Articolul din OUG 14 spune că, în caz de achitare a inculpatului sau de încetare a procesului penal, instanţa lasă nesoluţionată acţiunea civilă. Procesul penal poate fi încheiat în mai multe feluri, care sunt explicitate în articolul 16. La litera f) a acestui articol, sunt incluse şi „amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică” sau radierea persoanei juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri