Caută
Close this search box.

Spectacolul „Două Loturi” revine la TNB

„Două Loturi”, unul din cele mai premiate spectacole ale Teatrului Național din Bucureşti, revine, după o lungă pauză, pe scena Sălii Pictura, joi 9 și vineri 10 februarie 2017, de la ora 20:00.

Spectacolul realizat de regizorul Alexandru Dabija după nuvela cu același titlu a lui Caragiale,  „Două Loturi”,  inaugura în octombrie 2012, în plin AN CARAGIALE, noua Sală Mică a Teatrului Național, informează un comunicat de presă al TNB remis MagnaNews.

În decursul timpului, spectacolul avea să se bucure de  un  remarcabil succes, atât în țară cât și în străinătate, fiind apreciat drept „o bijuterie simfonic teatrală despre capriciile norocului … poate cel mai bun spectacol cu o scriere de I. L. Caragiale văzut de mine în anul Caragiale”, considera Mircea Morariu în ”Familia”, nr. 12/2012.

Această montare i-a adus lui Alexandru Dabija, în 2013, Premiul pentru „Cel mai bun regizor” la Gala UNITER, iar scenografului Helmut Stürmer, alte două distincții: „Premiul pentru cea mai bună scenografie” la Gala UNITER și „Premiul pentru scenografie” la Festivalul Comediei Românești.

În 2014, spectacolul „Două Loturi” a participat la prima ediţie a Festivalului MITEM („Madach International Theatre Meeting”), organizat de Teatrul Naţional din Budapesta în perioada 26 martie -7 aprilie 2014, în cadrul tradiţionalului Budapest Spring Festival, unde s-a bucurat de o excelentă  primire:  Performanţa actorilor, energia spectacolului şi sălile arhipline, reacţia la detaliu a celor din sală, aplauzele, entuziasmul oamenilor de teatru (…sau surprinderea în faţa unui Caragiale pe care nu-l cunoşteau în acest fel expresionist, vizual, tragic) au făcut ca prezenţa Teatrului Naţional Bucureşti la Madach International Theatre Meeting să fie un succes.

Din distribuție fac parte atât cunoscuții actori ai TNB: Gavril Pătru, Marius Manole, Ana  Ciontea, Axel Moustache, cât și mai tinerii Corina Moise, Ilona Brezoianu, Eliza Păuna, Nicoleta Lefter/Valentina Zaharia, Mădălin Mandin, Daniel Hara, Mihai Munteniță, Eduard Cârlan, Ionuț Toader, Dragoș Dumitru – aproape debutanți la momentul premierei, aflați azi, la rândul lor, pe drumul consacrării. Costumele au fost create de  Liliana Cenean, iar mişcarea scenică este condusă de coregraful Florin Fieroiu.
Următoarea reprezentaţie va avea loc vineri 24 februarie, ora 20:00.

Detalii despre bilete, pe site-ul TNB <http://www.tnb.ro/ro/doua-loturi-189> şi pe MyStage.ro.

Foto: Augustin Bucur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri