Caută
Close this search box.

Meteo. Cod galben de ninsori în Moldova

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o atenționare Cod galben de ninsori consistente pentru 6 județe din zona Moldovei, precum și o informare de precipitații consistente și intensificări ale vântului la nivelul întregii țări, valabile până miercuri dimineața.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 7 februarie, ora 15:00 — 8 februarie, ora 11:00, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, dar și în zona de munte a județelor Bacău și Vrancea va ninge și se va depune strat nou de zăpadă de 10 — 20 cm.
În funcție de evoluția meteorologică, ANM precizează că va actualiza atenționare Cod galben valabilă pentru județe din Moldova.
Pe de altă parte, în intervalul 7 februarie, ora 11:00 — 8 februarie, ora 11:00 va fi în vigoare o informare meteo de precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, în majoritatea regiunilor.
Astfel, cantitățile de apă vor depăși local 15 — 20 l/mp, iar în sudul Moldovei, Muntenia și Dobrogea, dar și în zonele deluroase și montane din restul teritoriului se vor cumula pe arii restrânse peste 30 — 40 l/mp.
Totodată, în jumătatea de nord a Moldovei, dar și la munte, la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar în vestul, nord-vestul și centrul teritoriului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare.
În regiunile sudice și sud-estice (inclusiv în zona Municipiului București) la început vor fi mai ales ploi, iar din a doua parte a zilei de miercuri (8 februarie) acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Pe spații restrânse, cu precădere în sudul și centrul Moldovei și în nordul Munteniei, vor fi depuneri de polei.
Prognoza ANM semnalează faptul că, temporar, vântul va avea intensificări în sudul Moldovei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Oltenia, cu viteze ce vor depăși la rafală 50 — 55 km/h și izolat 65 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri