Caută
Close this search box.

Prima moţiune pentru guvern. Câte voturi îi lipsesc Opoziției

Guvernul Grindeanu dă piept astăzi cu prima moţiune de cenzură. 123 de senatori şi deputaţi de la PNL şi USR au depus moțiunea „Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidării naţionale. Nu legalizaţi furtul în România”.

Parlamentarii PMP au anunţat că vor susţine la vot moţiunea, în timp ce membrii UDMR au anunțat că se vor abține de la vot.

Singurul partid care s-au alăturat oficial demersului PNL-USR este PMP. „Vreau să se înţeleagă foarte bine că nu suntem în remorca PNL, dar PMP va da semnături pentru moţiunea de cenzură”, a anunţat săptămâna trecută preşedintele PMP, Traian Băsescu.

Dezbaterea moţiunii de cenzură va începe la ora 12.00, în plenul reunit, unde Sorin Grindeanu va susţine şi un discurs. Votul va avea loc după aproximativ două ore de dezbateri.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu conţine o serie de critici dure la adresa coaliţiei PSD-ALDE, pe care PNL şi USR o acuză de legalizarea furtului prin adoptarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.

„Renunţaţi la legalizarea furtului în România (…) Românii nu vor graţierea şi salvarea politicienilor corupţi. Legiferarea în folos propriu nu este o soluţie pentru România pentru că nu face decât să slăbească statul de drept şi să ne slăbească ca naţiune. Vă somăm să renunţaţi la acţiunile împotriva respectării legii, să renunţaţi la a proteja şi a atenta la viaţa, siguranţa şi viitorul românilor. Nu vă mai ascundeţi în spatele unui vot pe care cetăţenii vi l-au acordat cu bună credinţă şi deschideţi larg ochii pentru a vedea că nu guvernaţi o Românie minoritară a celor corupţi”, se arată în textul moţiunii de cenzură, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri