Caută
Close this search box.

Sorin Grindeanu: Moțiunea de cenzură nu își mai are obiectul

 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, în plenul Parlamentului, că deși moțiunea de cenzură depusă de liberali reprezintă un drept constituțional, ea nu mai are obiect.

„Avem un buget care aduce prosperitate și dezvoltare românilor. Avem toate pârghiile necesare pentru a implementa programul de guvernare pe care românii în decembrie l-au votat într-o proporție covârșitoare. Astăzi, avem ocazia să ne vedem din nou și asta la o lună de la învestirea actualului Guvern. Opoziția a depus o moțiune de cenzură. Este dreptul constituțional al colegilor noștri să facă acest lucru. E greu, totuși, să nu remarc că această moțiune nu-și mai are obiectul”, a spus Grindeanu, în discursul rostit cu ocazia dezbaterii moțiunii.

El a adăugat că se aștepta la o „abordare profesionistă” din partea PNL, fiind vorba de „lucruri serioase”.

Premierul Grindeanu a mai afirmat că moțiunea de cenzură putea fi susținută de cineva din PNL care să aibă „mai multă credibilitate și competență” decât Cătălin Predoiu care, potrivit prim-ministrului, a coordonat realizarea Codurilor penal și de procedură penală „pe care Curtea Constituțională le-a amendat prin nenumărate decizii”.

„Mă așteptam la o abordare profesionistă din partea PNL atunci când vine vorba de lucruri serioase, dar dumnealor au găsit de cuviință să îl trimită pe Cătălin Predoiu să susțină această moțiune. Vorbim de un fost ministru al Justiției care a coordonat realizarea Codului penal și a Codului de procedură penală, două legi fundamentale pentru bunul mers al justiției pe care Curtea Constituțională le-a amendat prin nenumărate decizii și ale căror efecte negative le resimțim și azi. Nu a fost niciodată vorba despre o ordonanță pe grațiere. Cred că cineva din interiorul PNL, cu mai multă credibilitate și competență, putea să susțină această moțiune, dar fiecare dă socoteală o dată la patru ani în fața oamenilor pentru ceea ce face în Parlament, iar colegii liberali au dat socoteală cu vârf și îndesat la alegerile din 11 decembrie”, a declarat Grindeanu, în plenul Legislativului.

Prim-ministrul s-a referit și la parlamentarii USR despre care a spus că „lipsa de experiență și avântul” i-au făcut să se asocieze cu PNL.

„Aveam așteptări mult mai mari de la această nouă generație de politicieni venită în Parlament, dar cred că domniile lor și-au propus de fapt să salveze România prin somn. Altfel nu pot să înțeleg cum poți să dormi în Parlament când dezbatem bugetul României. Sper, de asemenea, că domnul Nicușor Dan și-a făcut temele mai bine pentru azi și știe ce vrea să spună”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri