Caută
Close this search box.

Curtea Constituţională a respins ca inadmisiblă sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Curtea Constituţională a respins ca inadmisiblă sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13, pentru că ordonanţa a fost abrogată. ”Pornim de la realitatea că OUG 13 nu există”, a declarat Dorneanu.

„Avocatul Poporului era îndreptăţit să ne sesizeze referindu-se la o ordonanţă care era în vigoare. În ceea ce priveşte admisibilitatea cererii, potrivit articolului 29 din legea noastră de organizare, noi verificăm constituţionalitatea legilor sau ordonanţelor în vigoare. Din punctul acesta de vedere,vă rog să constataţi că ordonanţa 13 a fost abrogată şi, din acest punct de vedere, noi nu putem constata admisibilitatea sesizării, dacă ordonanţa a întrunit condiţiile de extraordinar, de oportunitate, nici pe fond, nici pe modalitatea extrinsecă de control. În aceste condiţii, cu majoritate de voturi, am luat decizia respingerii sesizării ca devenită indamisibilă”, a afirmat Valer Dorneanu“, a anunţat preşedintele CCR Valer Dorneanu. După decizia de azi, prin care Curtea, practic, nu şi-a asumat o poziţie pe ordonanţa nr. 13, decizia se mută în Parlament, acolo unde PSD are majoritate. Conform legii, dacă Parlamentul respinge OUG nr. 14 (care a abrogat OUG nr. 13) atunci prevederile OUG nr. 13, care a generat protestele de stradă, vor intra în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri