Caută
Close this search box.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a dat demisia

Florin Iordache a anunțat că a hotărât să-și înainteze demisia din functia de ministru al justitiei. Iordache a făcut anunțul la Guvern, fără a răspunde la întrebări pe această tema.

Aflat la al cincelea mandat de deputat, Iordache se va întoarce la această calitate după plecarea din Guvernul Grindeanu.

Ultima discuţie între premierul Sorin Grindeanu şi Florin Iordache în privinţa conducerii Ministerului Justiţiei a avut loc, joi, înaintea şedinţei de Guvern.

După deciziile de miercuri și joi a Curţii Constituţionale, care a stabilit că nu există un conflict juridic de natură constituţională între puterea judecătorească şi cea executivă şi nici între Parlament şi Guvern legat de aprobarea OUG 13, liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, nu au mai susţinut cu orice preț înlocuirea lui Florin Iordache de la conducerea Ministerului Justiţiei. Decizia de demitere sau de păstrare în funcție a lui Iordache i-a revenit în exclusivitate premierului Grindeanu.

Luni, la Parlament, a fost semnat un Regulament de funcţionare a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE. Chestionat atunci dacă premierul poate să demită un ministru fără acordul coaliţiei, Daniel Constantin a spus că prim-ministrul beneficiază de un statut special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri