Caută
Close this search box.

Ana Birchall l-a primit pe ambasadorul Germaniei

birchall

 

Ministrul delegat Ana Birchall l-a primit vineri pe ambasadorul Republicii Federale Germania la București, Cord Meier-Klodt, cu care a discutat despre cooperarea dintre cele două țări în domeniul afacerilor europene, făcându-se totodată o trecere în revistă a domeniilor de interes comun.

„În pofida constrângerilor de program apărute în urma desemnării ministrului delegat Ana Birchall în poziția de ministru interimar al Justiției, oficialul român a dorit ca această întrevedere să aibă loc având în vedere că a fost perfectată și reconfirmată în săptămânile precedente”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), transmite Agerpres.

Întrevederea a vizat cooperarea dintre România și Germania în domeniul afacerilor europene și o trecere în revistă a domeniilor de interes comun, cu accent pe dialogul și coordonarea bilaterală constantă, gestionarea migrației, securitatea internă a UE, procesul de negociere privind ieșirea Marii Britanii din UE, precum și procesul de reflecție asupra viitorului Europei, precizează MAE.

Potrivit sursei citate, Ana Birchall a exprimat deschiderea pentru eforturile comune de consolidare a proiectului european, subliniind importanța solidarității și unității pentru integrare și coeziune europeană.

Referindu-se la exercitarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România în prima jumătate a anului 2019, ministrul delegat a informat asupra demarării pregătirilor necesare și a transmis disponibilitatea pentru un dialog structurat cu partea germană pe aceasta temă, în perioada următoare.

Birchall a exprimat importanța deosebită a acestui proiect pentru România și Uniunea Europeană deopotrivă, reiterând oportunitățile și provocările pe care țara noastră va trebui să le gestioneze în perioada mandatului său.

Ambasadorul Cord Meier-Klodt a reiterat oportunitatea efectuării unei vizite în Germania de către oficialul român, în perioada următoare, pentru a dezbate elemente de interes comun aflate agenda europeană, precizează MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri