Caută
Close this search box.

Peste 30.000 de români pleacă în minivacanțe de Valentine’s Day

 

Peste 30.000 de români vor pleca în mini-vacanțe cu ocazia Valentine’s Day, 90% dintre ei în țară, iar restul în străinătate, potrivit unei analize a Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Cele mai căutate destinații interne sunt Predeal, Sinaia, Călimănești și Băile Felix, iar pe plan extern se detașează cererile pentru mini-vacanțe în Austria și Bulgaria.

Valentine’s Day a devenit deja o sărbătoare comercială națională și pentru români, din acest motiv foarte mulți îndrăgostiți își vor face cadou escapade romantice, spun reprezentanții FPTR. Deoarece Ziua Îndrăgostiților va fi în timpul săptămânii, hotelierii au încercat să profite și au făcut oferte pentru cele două weekend-uri de dinainte și după acest eveniment.

Pachetele speciale pregătite includ, în funcție de imaginația hotelierilor, ciocolată, coșuri cu fructe, sticle de șampanie, cină romantică și muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi și aromoterapie.

Cei mai mulți turiști (aproape 28.000) au ales să petreacă cele două sfârșituri de săptămână în stațiunile din România. Pe primul loc se află Valea Prahovei, unde turiștii profită și de stratul de zăpadă de pe pârtiile de schi.

Pentru această sărbătoare s-au pregătit și hotelierii din stațiunile balneare, unde tarifele încep de la 150 lei pentru un sejur de 2 nopți, la un hotel de 3 stele cu mic dejun, și ajung la 650 lei pentru sejur de 2 nopți, la un hotel de 5 stele cu demipensiune.

Chiar dacă nu este sezon, și hotelierii de pe litoralul românesc au pregătit oferte speciale pentru Ziua Îndrăgostiților, dedicate persoanelor romantice, care vor să petreacă iarna câteva zile la malul mării. Majoritatea ofertelor vizează hoteluri de 4 stele, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru un sejur de 2 nopți cu mic dejun.

‘Și anul acesta, dragostea va trece granița. De Valentine’s Day, o excursie poate fi cel mai frumos cadou, iar destinațiile romantice se află la cel mult două ore de zbor’, apreciază reprezentanții FPTR.

Anul trecut, destinația cea mai ofertată a fost Italia, fiind devansată anul acesta de Austria și Bulgaria, datorită vremii favorabile pentru ski, care a lipsit anul trecut. Printre preferințe se mai află și destinații din Spania, Franța și Cehia. Prețul pentru un sfârșit romantic de săptămână începe de la 100 de euro de persoană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri