Caută
Close this search box.

Premierul s-a întâlnit cu reprezentanții Coaliției pentru Modernizarea României

 

Premierul Sorin Grindeanu a avut luni o primă întâlnire cu reprezentanți ai Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), discuțiile vizând absorbția fondurilor europene și modalitățile de îmbunătățire a acestui proces.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prim-ministrul încurajează dialogul între Guvern și Coaliția Națională pentru Modernizarea României condusă de Alexandru Cumpănașu.

„Premierul Sorin Grindeanu a avut astăzi o primă întâlnire cu reprezentanți ai Coaliției Naționale pentru Modernizarea României, parte a demersurilor de dialog între cele două instituții. Șeful Executivului a încurajat continuarea cooperării prin întâlniri periodice între membrii coaliției cu miniștri și echipe de specialiști din ministere pentru a identifica împreună cele mai bune soluții pentru fiecare domeniu prioritar”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, discuțiile au fost axate asupra absorbției fondurilor europene și modalități de îmbunătățire a acestui proces, context în care ministrul delegat Mihaela Toader a prezentat calendarul de lucru pentru perioada următoare, arată Agerpres.

Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a prezentat viziunea Guvernului privind dezvoltarea Educației și Cercetării, domenii prioritare ale actualului Executiv, relevă comunicatul.

Potrivit Guvernului, discuțiile au vizat aspecte legate de transparența și eficacitatea administrației publice, de exploatarea resurselor energetice și naturale, de noul proiect al legii salarizării unitare, dar și de domeniul IT&C.

„Premierul Sorin Grindeanu a subliniat că toate aceste domenii prioritare pentru Guvern trebuie abordate din perspectiva interesului național și a binelui public”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri