Caută
Close this search box.

China şi Rusia se conectează printr-un nou pod feroviar

Un joint-venture format din companii din Rusia şi China, susţinut de China Investment Corp, a oferit 110 milioane de dolari construcţiei podului feroviar transfrontalier dintre China şi Rusia. Construcţia podului a început în 2014, însa a fost suspendată din cauza lipsei fondurilor care sunt acum acoperite de către JV.

Cu o investiţie totală de 379 de milioane de dolari, podul va conecta provincia nord-estică Heilongjiang din China de Nizhneleninskoye, în Districtul Leninsky din Rusia.
„Acest lucru înseamnă ca problema de finanţare din partea Rusiei a fost rezolvată”, a declarat Zhang Ruohui, un oficial de la Departamentul Comercial al Provinciei Heilongjiang.
Cunoscut ca Podul Feroviar Internaţional Amur sau Podul Feroviar Tongjiang China-Rusia, odată finalizat, acesta va fi primul pod de acest tip dintre cele doua ţări şi va reprezenta principala legatură de transport menită să creasca comerţul bilateral constrâns anterior de starea proastă a infrastructurii de transport din regiune.
„Podul va îmbunătăţi poziţia de nod de transport a oraşului cu Rusia şi rolul său pe coridorul economic China-Mongolia-Rusia. De asemenea, acesta va contribui la creşterea potenţialului oraşului Tongjiang ca nod de transport în regiune”, a declarat Wang Jin, primarul oraşului Tongjiang.
Conform estimărilor, podul va contribui la creşterea comerţului Chinei cu Rusia şi va reduce semnificativ costurile de transport. Comerţul bilateral între China şi Rusia a fost estimat la 69 de miliarde de dolari anul trecut, conform datelor oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri