Caută
Close this search box.

Iohannis îl plagiază pe Iordache: „Altă întrebare!”

 

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns ironic marţi, în momentul în care a fost întrebat dacă ţine cont de recomandările Parlamentului în ceea ce priveşte organizarea referendumului, amintind astfel felul de a răspunde a fostului ministru al Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat decizia luată de parlament în privinţa solicitării de a organiza un referendum. Şeful statului a spus că va stabili zilele următoare atât data la care va fi convocat referendumul, cât şi întrebarea la care vor fi invitaţi românii să răspundă.

„Acest referendum este necesar, de aceea am început demersurile. Ce voi face, o să vă spun în zilele următoare. (…) Zilele următoare, când voi decide data şi întrebarea pentru referendum, vom discuta pe larg toate aceste chestiuni”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a fost întrebat dacă va ţine cont şi de recomandările făcute de Parlament în ceea ce priveşte referendumul, însă a răspuns ironic: „Altă întrebare!”, făcând aluzie la răspunsul dat de fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache atunci când presa i-a cerut lămuriri în privinţa OUG 13.

Iohannis a răspuns criticilor conform cărora şi-ar fi depăşit atribuţiile constituţionale.

„Cu siguranţă am rămas în zona care este rezervată preşedintelui. Însă mediator nu înseamnă doar să vorbesc cu oamenii şi să accept orice abordare. Mediator înseamnă că inclusiv atunci când cineva face un pas greşit, să-i atrag atenţia că este un pas greşit. Medierea include şi acest aspect”, a spus preşedintele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri