Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis, despre Buget: Recunosc că sunt îngrijorat

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după discuțiile cu premierul Sorin Grindeanu, că este îngrijorat legat de buget şi a transmis Guvernului acest lucru, iar zilele următoarea va lua decizia dacă va întoarce proiectul de buget înapoi în Parlament.

”Bugetul, la o primă analiză pe care am făcut-o, este unul problematic şi riscant. Se prevăd venituri care, după părerea mea, sunt supraevaluate. Pe de altă parte, se prevăd cheltuieli foarte mari. Există riscul real să se depăşească deficitul de 3 la sută. Nu putem să nu vedem că aici avem de a face cu o sumă extraordinar de mare la aşa numitele credite de angajament. Sunt credite de angajament prevăzute, în valoare de 54 de miliarde, care vor apăsa asupra bugetelor din anii următori. Toate aceste lucruri le-am transmis guvernului, care are un punct de vedere propriu pe care îl va transmite şi în spaţiul public”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, după discuţiile cu premierul Sorin Grindeanu.

Şeful statului va decide zielele următoare dacă promulgă Legea Bugetului de Stat, sau dacă trimite proiectul de lege înapoi în Parlament.

”În zilele următoare, împreună cu echipa mea, vom aprofunda analiza acestor două bugete. Sigur, vom avea în vedere şi punctele de vedere prezentate astăzi de prim-ministru şi de ministrul Finanţelor, dar, în ansamblu, trebuie să recunosc că sunt îngrijorat”, a conchis preşedintele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri