Caută
Close this search box.

Jurnaliștii, excluși de la discuțiile preliminare asupra OUG 13 și OUG 14

Comisia juridică a Camerei Deputaților, condusă de Eugen Nicolicea (PSD), a început discuțiile preliminare asupra ordonanțelor 13 și 14 fără presă, după ce jurnaliștii au fost invitați să părăsească sala, informează Digi24.

Aceste ședințe ale comisiilor parlamentare, de obicei, sunt publice.

Astăzi, pe ordinea de zi a Comisiei juridice a Camerei Deputaților, figurau mai multe proiecte de lege și propuneri legislative, inclusiv inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției României. Nu figurau însă proiectele de aprobare a OUG 13 și OUG 14, în condițiile în care OUG 13 nu a trecut încă de Senat (un raport în Comisia juridică a Senatului ar putea fi dat de abia săptămâna viitoare, după care urmează votul în plen), iar OUG 14 de abia a fost ieri adoptată de Camera Superioară.

După o serie de amânări și discuții pe diferite proiecte, președintele Comisiei, Eugen Nicolicea, a solicitat ca presa să părăsească sala de ședințe, pentru ca deputații să poată purta „discuții tehnice” pe marginea celor două ordonanțe de urgență adoptate de Guvernul Grindeanu.

Nicolicea a invocat argumente constituţionale pentru ca cele două ordonanţe să fie dezbătute separat, mai întâi adoptând OUG 14, care abrogă OUG 13, iar apoi să fie decisă calea de urmat pentru legea de aprobare a OUG 13, aflată şi ea în procedură parlamentară.

OUG 14, care abrogă ordonanţa de modificare a codurilor penale, a fost aprobată, marţi, în unanimitate de Senat. Ea va intra acum în procedură parlamentară în Camera Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri