Caută
Close this search box.

EXCLUSIV! Doliu în Biserica ortodoxă! A trecut la Domnul o mare personalitate.FOTO

Lidia Stăniloae, fiica Părintelui profesor Dumitru Stăniloae, a trecut la Domnul, în această dimineață la ora 7:40.
Lidia Ionescu Stăniloae, foto, s-a născut în data de 8 octombrie 1933 la Sibiu. Ea a fost fiica Părintelui Stăniloae şi a soţiei sale Maria.
Între 1951 şi 1955 a urmat cursurile Facultăţii de Fizică – Secţia Fizică Atomică a Universităţii din Bucureşti, fiind eleva academicianului profesor dr. Horia Hulubei. Lucrarea sa de diplomă este prima lucrare, din România, despre teoria fisiunii nucleare. Până în 1958 a lucrat în cadrul Facultăţii de Fizică şi în calitate de cercetător IFA. La arestarea tatălui său în 1958, a fost dată afară. S-a căsătorit în 1958 şi a avut un fiu, pe Dumitru Horia Ionescu. Din 1961 a fost profesor de fizică la Grupul Şcolar de Chimie Alimentară dun Bucureşti.
Și-a început cariera literară în 1970, publicând volumele de poezii Versuri, Munţii şi Locul unde aştepţi. A tradus din limba germană „Însemnările lui Malte Laurids Brigge”, de Rilke, şi un volum de versuri al poetei germane Hilde Domin.
În anul 1984 a emigrat împreună cu fiul său în Germania, unde a lucrat în cadrul Universităţii din Freiburg. În 1991 a publicat romanul „Raiul inocenţilor”, iar în anul 2000 lucrarea „Lumina faptei din lumina cuvântului”.
În 2003 a lansat volumul de versuri „Întâlnire cu Dumnezeu”. În 2006 a apărut, în limba germană, romanul istoric Zäbringerblutt, având ca temă înfiinţarea oraşului Freiburg la 1120, lucrare ce se bucură de mare interes în Germania. În 2009 a apărut volumul „Memoriile unui fugar”. În paralel, Lidia Stăniloae a susținut o activitate de conferenţiar în mai multe ţări din Occident: Germania, Franţa, Belgia ş.a.
În anul 2013, declarat de Sfântul Sinod An comemorativ al părintelui Dumitru Stăniloae, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a oferit doamnei Lidia Stăniloae Diploma şi Medalia omagială Părintele Dumitru Stăniloae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri