Caută
Close this search box.

EXCLUSIV – Sediul A.E.P. a fost spart, iar autorităţile tac!

Au dispărut documente privind finanţarea controversată a USB de la alegerile locale din iunie 2016

Publicarea de către publicatia MagnaNews.ro a raportului ȋntocmit de Autoritatea Electorală Permanentă (A.E.P.) privind finanţarea controversată a partidului Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), condus de Nicuşor Dan, a stârnit un adevărat scandal ȋn cadrul A.E.P.  In paralel cu căutarea persoanelor şi pedepsirea angajaţilor care ar fi putut furniza mass-media un raport care era oricum public, funcţionari ai instituţiei s-au prezentat la Parchetul de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) pentru a oferi detalii şi documente privind modalitatea ȋn care USB a derulat finanţarea campaniei sale electorale din iunie 2016 a candidaţilor la alegerile locale.

Surprinzătoare nu este ȋnsă ancheta din interiorul A.E.P. sau cea penală derulată de PICCJ, ci faptul ca managerii A.E.P. au constatat cu stupoare că zilele trecute din cadrul instituţiei au dispărut anumite documente privind rambursarea sumelor cheltuite de USB ȋn campania electorala din iunie 2016 de la alegerile locale, documente ȋn baza cărora PICCJ a demarat deja o anchetă penală in rem.

Din primele cercetări  s-a constatat că sustragerea documentelor respective s-a făcut ca urmare a spargerii unor fişete ale A.E.P. unde erau stocate chiar documentele USB. Culmea este că până la acest moment informaţia nu a fost făcută publică. Organele de anchetă bănuiesc că cei care au sustras documentele ar putea fi chiar angajaţi ai instituţiei, ţinând cont de faptul că sediul A.E.P. beneficiază de paza unei firme private care verifică accesul oricărei ȋn interior al oricărei persoane din afara instituţiei. Culmea este faptul că A.E.P. nu este la prima păţanie de acest gen. Recent,  instituţia s-a confruntat cu diverse furturi a unor obiecte de inventar (n.n. – telefoane) care au fost ȋnsă ascunse de ochii mass-media si ai publicului. Vom reveni cu amănunte.

Ultimele stiri