Caută
Close this search box.

Un istoric de renume, despre Trump: Va fi al doilea cel mai scurt mandat din istorie

Preşedinţia lui Donald Trump va fi probabil a doua cea mai scurtă din toate timpurile, afirmă unul dintre cei mai bine cotaţi istorici din Statele Unite.

Potrivit Business Insider, profesorul Ronald L. Feinman a prezis că fostul magnat media va rămâne în funcţie „între cele 31 de zile ale lui William Henry Harrison, din 1841”, care a murit pneumonie şi cele „199 de zile ale lui James A. Garfield, din 1881”, care a murit la 79 de zile după ce a fost împuşcat într-o încercare de asasinat, „după o suferinţă teribilă şi malpraxis”.

Feinman a prezis că este puţin probabil ca mandatul lui Trump să atingă termenul de 16 luni şi 5 zile, cât a fost cel pe care l-a avut al 12-lea preşedinte SUA, Zachary Taylor, care a murit de o boală digestivă, în 1850, potrivit Mediafax.

Feinman a publicat recent o carte despre destinele nefericite ale liderilor americani. Referindu-se la vicepreşedintele american Mike Pence, care va prelua conducerea dacă Trump pleacă de la Casa Albă, istoricul comentează că „preşedinţia Pence” e inevitabilă.

Într-un recent articol, expertul în istoria contemporană americană a spus că cel mai probabil Donald Trump va fi pus sub acuzare sau forţat să demisioneze în următoarele săptămâni.

FOTO: National Review

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri