Caută
Close this search box.

Echipa României va participa la JO de iarnă de la PyeongChang 2018

 

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a semnat, luni, confirmarea de participare a Echipei Olimpice a României la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, din 2018, în urma primirii invitației oficiale din partea Comitetului Internațional Olimpic (CIO), anunță site-ul COSR.

CIO a transmis invitația în cauză după ce Alexandru Epuran, șeful de misiune al Echipei Olimpice a României, a fost prezent la Seminarul șefilor de misiune pentru JO 2018, desfășurat la PyeongChang, în perioada 30 ianuarie-4 februarie.

Conform procedurii standard pentru formalizarea participării națiunilor la Jocurile Olimpice, cu un an înainte de startul competiției, CIO trimite invitațiile oficiale la Jocuri către toate Comitetele Naționale Olimpice, iar președinții acestora semnează dacă doresc și transmit la CIO confirmarea participării sau nu a echipelor lor olimpice la JO, precizează COSR.

Președintele COSR a transmis, totodată, un mesaj de felicitare componenților Echipei Olimpice care a reprezentat România la Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediția de iarnă, FOTE Erzurum 2017.

”Odată cu încheierea acestei ediții de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European de la Erzurum, din Turcia, vreau să mulțumesc tuturor sportivilor și antrenorilor care au reprezentat România, pentru cum au concurat și pentru rezultatele obținute. Felicitări tuturor. Mă bazez că experiența aceasta vă va da un imbold pentru a continua și intensifica pregătirea, astfel încât pe viitor să fiți membri de bază ai Echipei României și să reprezentanți cu succes România la Jocurile Olimpice de Iarnă”, a spus Covaliu.

Covaliu a menționat că evenimentul s-a desfășurat în condiții speciale, din cauza potențialelor amenințări de securitate.

”Pe parcursul competiției nu am simțit nicio clipă că a existat vreun pericol, iar sportivii noștri au putut să concureze cu bucurie, în deplină siguranță și pentru aceasta le mulțumim organizatorilor, prietenilor noștri din Turcia, pentru profesionalismul de care au dat dovadă”, precizat președintele COSR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri