Caută
Close this search box.

Sorin Grindeanu: ”Nu am fost invitat la sediul DNA”

Premierul României a declarat, luni, că ”i se pare ciudat”că procurorii DNA i-au chemat la audieri pe unii dintre miniştri cu privire la OUG 13/2017, referitoare la modificarea codurilor penale. Sorin Grideanu declară că Guvernul a acţionat legal, atâta vreme cât legalitatea a fost confirmată de judecătorii CCR.

”Nu am fost invitat la sediul DNA. Nu am discutat cu restul miniștrilor. Nu ştiu, mi se pare un pic ciudat. Nu ştiu pentru ce, înţeleg că pentru Ordonanţa 13. Guvernul, a spus şi Curtea Constituţională, a acţionat legal. O să vedem”, a declarat Grindeanu, citat de Mediafax.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, s-a prezentat luni dimineaţă la sediul DNA pentu audieri în dosarul deschis privind ordonanţa de urgenţă 13 referitoare la modificarea Codurilor Penale.

Joi, secretarul general al guvernului, Mihai Busuioc, a fost audiat în calitate de martor, în celaşi dosar, Secretariatul General al Guvernului fiind cel care se ocupă de organizarea şi pregătirea şedinţelor de guvern.

În aceeaşi cauză a fost audiată, miercuri, Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, aceasta având tot calitatea de martor.

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, în calitate de martor în dosar, dar şi Oana Hăineală, procuror şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, tot în calitate de martor.

Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri