Caută
Close this search box.

Carmen Dan: Nu s-au primit mesaje despre provocatorii din Piața Victoriei

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat, joi, că nu a primit informări cu privire la eventuale intenții de provocare la protestul desfășurat miercuri seara în Piața Victoriei.

”Nu au fost informații inedite venite din partea SRI. Aseară, între orele 19.43 și 22.55, în mijlocul protestelor, secretarul de stat Viorel Ștefu și șeful Poliției, Bogdan Despescu, au primit mesaje SMS din partea unui ofițer din cadrul SRI, în care se face referire exclusiv la posibila prezență la protest a anumitor persoane, activiști care participă constant la activități de acest gen, precum și prezența unor membri ai galeriilor, la modul general”, a declarat Carmen Dan, înt-un comunicat de presă difuzat de Ministerul de Interne.

Potrivit ministrului Carmen Dan, datele primite prin SMS nu semnalau riscuri în ceea ce privește tulburarea ordinii publice, intenția de a denatura caracterul manifestației, respectiv dacă persoanele în cauză urmau să desfășoare acte ”de violență și nici dacă aveau asupra lor mijloace pe care să le utilizeze în acest scop”.

Ministrul Carmen Dan susține nu putea solicita blocarea suporterilor în sala de sport a Complexul Dinamo, în condițiile în care comportamentul acestora nu a fost unul în afara legii. ”Acolo se aflau cetățeni veniți să participe la un eveniment sportiv și să se bucure de acesta. Blocarea acestora ar fi fost o încălcare a Legii și ar fi putut avea consecințe mult mai grave. Ulterior, unii suporteri s-au regrupat și au fost identificați în extremitățile Pieței Victoriei de unde au și inițiat acțiunile cu caracter provocator”, a mai spus Carmen Dan, adăugând că acțiunea forțelor de ordine, inclusiv prin comunicare cu protestatarii pașnici, a condus, în prima fază, la izolarea și dispersarea grupurilor agitatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri