Caută
Close this search box.

Nicolicea vrea un nou regulament pentru modificarea Constituţiei

eugen nicolicea

 

Comisia juridică a amânat, marţi, cu o săptămână, dezbaterea iniţiativei cetăţeneşti pentru modificarea Constituţiei, până când regulamentele vor fi amendate pentru a stipula „clar” care este prima cameră sesizată în această situaţie.

„(…) În textul constituţional avem o enumerare în care se vorbeşte de Camera Deputaţilor şi Senat, Camera fiind prima, dar este singurul argument pentru care s-ar putea susţine că noi suntem primă cameră sesizată, nu am mai găsit nici un fel de altă (…) posibilitate de a vedea care este prima cameră sesizată. Nu avem reglementat corect în Regulament, nici în Regulamentul activităţilor comune, procedura de mediere şi dacă există cumva o primă şi o a doua cameră, fapt pentru care consultându-mă cu colegii de la Senat am ajuns la concluzia că trebuie să modificăm regulamentele pentru a scrie clar o procedură şi a avea nişte reguli clare, pentru a nu fi la bunul plac”, a declarat preşedintele Comisiei Juridice, deputatul PSD Eugen Nicolicea, citat de Mediafax.

Comisia juridică a decis să ceară Comisiei de regulament să formuleze o propunere pentru modificarea regulamentelor, care să fie supusă votului în prima şedinţă de plen.

„Propun să sesizez Comisia pentru regulament, probabil mâine să se întrunească să ne dea un punct de vedere, o propunere de modificare a regulamentelor. La prima şedinţă de plen, marţi, să fie aprobată, după care având o procedură să discutăm acest subiect. Amânăm o săptămână să discutăm”, a spus Eugen Nicolicea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri