Caută
Close this search box.

Parlamentul a respins OUG 13 și a adoptat OUG 14. Dragnea a lipsit de la vot

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi „pentru” şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi „pentru” şi trei abţineri.

OUG 14 a primit 292 de voturi „pentru”, un deputat s-a abţinut, iar alţi trei au fost prezenţi, dar nu au votat, în timp ce Legea de respingere a OUG 13 a primit 291 de voturi „pentru”, iar trei deputaţi s-au abţinut şi unul nu a votat.

Din sală a lipsit de la vot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şedinţa de plen fiind condusă de vicepreşedintele Petru Vlase, potrivit digi24.ro.

După exprimarea votului, preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat că este nevoie acum şi de demisia Guvernului Grindeanu.

„Asta este soluţia ca partenerii noştri internaţionali să aibă încredere, să primească cu optimism şi speranţă că România este un partener loial, solid. (…) Aţi încheiat epopeea, nu uitaţi, faceţi presiune pe Guvernul dumneavoastră, că tot şi-a recunoscut la Bruxelles greşeala, să demisioneze”, a spus Turcan.

Camera Deputaţilor este forul decizional în cazul acestor legi.

Legea de respingere a ordonanţei de urgenţă 13, de modificare a codurilor penale, a fost aprobată, marţi, şi în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cu 21 de voturi ”pentru” şi trei abţineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri