Caută
Close this search box.

Companiile Primăriei Capitalei vor avea 5.000 de angajați

Gabriela Firea a estimat că în cadrul societăților comerciale pe acțiuni deținute de Municipalitate, care ar urma să desfășoare activități în domeniul serviciilor publice, ar putea lucra aproximativ 5.000 de persoane, printre care se vor număra și actualii salariați ai regiilor, administrațiilor, precum și parte din aparatul de lucru al primarului general.

„Din punctul meu de vedere, cred că la prima ședință de Consiliul General, după cea din luna februarie, când se va aproba acordul de principiu, vom putea să venim cu o estimare, atât în ceea ce privește conducerea fiecărei societăți comerciale pe acțiuni, de asemenea, tipul de investiții și numărul de angajați. În orice caz, va fi o majorare, deci nu vor fi șomeri în București din cauza acestei reorganizări administrative.

Consider că, să spunem, în doi ani de zile, vom avea 5.000 de locuri de muncă pentru bucureșteni. A fost una dintre promisiunile mele în campania electorală, să creez locuri de muncă, ceea ce am și început să fac”, a precizat Gabriela Firea, într-un interviu acordat Agerpres.

Ea a respins acuzațiile privind transformarea Capitalei în SRL, adăugând că, potrivit estimărilor, activitatea acestor societăți va determina reducerea cu 25% a efortului de la bugetul local.

„În primul rând, Consiliul General nu va aproba și dezbate niște SRL-uri, ci niște societăți comerciale pe acțiuni, sută la sută ale Municipalității (…). Deci, nu avem cum să transformăm în SRL-uri Capitala.

Cred că acestea sunt mai degrabă declarații politice sau poate sunt afirmații ale unor persoane care nu înțeleg foarte bine acest fenomen, nu înțeleg faptul că legislația permite și chiar încurajează înființarea acestor entități economice, care sunt mult mai aproape de cetățean și care aduc o reducere a bugetului, o calitate a serviciilor publice și, de asemenea, tarife mai mici. Noi am făcut o evaluare și am ajuns la concluzia că s-ar putea face reduceri de la buget de circa 20-25%, iar din acești bani putem să avem acțiuni în alte domenii, cum ar fi și domeniul social.

Deci, practic am face o mare economie la buget. De asemenea, am crea noi locuri de muncă, pentru că vor fi angajați actualii salariați ai regiilor și administrațiilor și parte din aparatul de lucru al primarului general, dar cu siguranță va mai fi nevoie de specialiști pe anumite domenii. Deci, noi venim să creăm locuri de muncă, nu să trimitem în șomaj bucureșteni”, a precizat Gabi Firea, potrivit Agerpres.

FOTO: aktual24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri