Caută
Close this search box.

Arabii vor să fie primii care construiesc un oraș pe Marte

Arabii vor să construiască un oraș pe Marte. Şi spun că nu le trebuie mai mult de un secol.

Potrivit Digi World, 2117 va fi anul în care Emiratele Arabe Unite vor termina primul oraş pe Marte. Cel puţin asta susţin oficialii arabi.

Dacă lucrurile merg conform planului, în următorii 10 ani deja primii oameni vor ajunge acolo.

Proiectul anunţat de premierul statului arab va cerceta şi cum pot oamenii să-şi prepare mâncarea şi să creeze energie pe Planeta Roşie.

Doar patru agenţii spaţiale au reuşit până acum să ajungă pe Marte – americană, rusă, europeană şi indiană.

Un răspuns

  1. In primul rand, succesul planului, nu va asigura si nu va rezolva problema principala, adica supravietuirea spetei umane, intr-un caz de cataclysm cosmic, care poate distruge nu numai un system solar dar chiar galaxii,rezolvarea consta mai degraba in construirea de microplanete(chiar si numai de cateva sute de metri , in diametre) cat de cat manevrabile, care la momentul de necessitate, vor putea sa pluteasca in spatiu si sa ofere conditii locuibile(atmosfera si producere de hrana), dar mai degraba, omenirea ar trebuie sa construiasca aceste nave-microplanete si sa le trimita ritmic in spatiu (one way ticket) la fiecare 5-6-10 ani, si -desigur-in toate directiile…Asta ar da o sansa umanitatii, pentru atunci can „va veni ziua acea mare si infricosata”… Mai mult, pretul unei asemenea intreprinderi este colossal si s-ar putea ca (odata cu devalorizarea masiva a petrolului- foarte probabila) arabii sa ramana fara fonduri, insa -o alta problema- este ridicata de faptul ca solidaritatea umana este inca „la gradinita”, gelozia altor natii poate fi dusa la punctu sabotarii, si acesta este un alt motiv pentru care asemenea intreprinderi trebuie effectuate sub egida ONU, cu participare a cat mai multe natii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri