Caută
Close this search box.

Ziua Madrigalului: Concert de omagiere a fondatorului corului

Duminica, 26 februarie 2017, ora 17, la sala de spectacol „George Enescu” a Universitatii de Muzica Bucuresti, Corul National de Camera Madrigal va sustine un concert extraordinar care va aduce un omagiu maestrului fondator al corului: Marin Constantin.

Compozitor si dirijor, Marin Constantin a condus primul concert al Corului Madrigal in 7 iulie 1963 si pana la ultimul sau concert de adio din 2010 a sustinut peste 4000 de aparitii in tara si in lume. Festivaluri de renume din  Romania, Franta, Austria, Germania, Polonia, Italia, Cehia, Serbia, etc. au invitat acest cor si au apreciat promovarea la un nivel superior al stilului renascentist , unitatea, omogenitatea, calitatea vocala a membrilor, aparitia in costume de epoca create de Elisabeta Benedek sau cu influenta romaneasca desenate de Doina Levinta.

Invitatul de onoare al acestei seri este fiul maestrului Marin Constantin: Ion Marin, dirijor de talie internationala si director de onoare al Corului National de Camera Madrigal. In 2011 el a creat proiectul Cantus Mundi, o initiativa de integrare sociala prin cantul coral al tuturor copiilor, bogati sau saraci, cu dizabilitati, minoritati etnice, orfani. In 2014, prin decizie guvernamentala Cantus Mundi a devenit un proiect national, implementat in intreaga tara.

Patru coruri de copii din proiectul Cantus Mundi vor canta pe scena Universitatii bucurestene alaturi de Corul Madrigal, sub conducerea dirijoarei Anna Ungureanu. Programul concertului extraordinar va cuprinde piese renascentiste, cantece romanesti de factura bizantina, clasica, folclorica si moderna. Se vor interpreta si doua compozitii ale Maestrului Marin Constantin care anul acesta ar fi implinit 92 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri