Caută
Close this search box.

Din categoria ”o scrisoare deschisă”: Firea și ”Capitala Iubirii”, în război cu profesorii de la Istorie

Profesorii Facultății de Istorie București sunt exasperați de gălăgia târgurilor din Piața Universității. Ei au trimis o scrisoare deschisă primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în care îi cer să dea muzica mai încet în ”Capitala iubirii”, de peste drum de Universitate.

Facultatea de Istorie a Universității din București a trimis o scrisoare deschisă către Primăria Capitalei, semnată de 35 de profesori, printre care prof.dr. Adrian Cioroianu, ambasador delegat permanent al României pe lângă UNESCO, conf. dr. Florentina Nițu, decan, conf.dr. Ioan C. Opriș, prodecan, conf.dr. Cristina Gudin, prodecan, Lect.dr. Alin Victor Matei, prodecan.

Documentul este pragmatic: ”Activitatea didactică a Facultății de Istorie se desfășoară de luni până vineri în intervalul orar 8-20 și sâmbăta între orele 8,00-16,00 și include cursuri, seminarii, consultații, cercuri științifice și conferințe. De asemenea, studenții au la dispoziție sala de lectură a bibliotecii de specialitate, deschisă luni-vineri între 8,00 – 19,00 și sâmbăta 8,00 – 14,00. De câteva zile suntem în imposibilitatea de a ne desfășura activitatea datorită poluării sonore constante creată de <Festivalul Iubirii>, organizat în acest moment în Piața Universității”. Adică, procesul didactic are nevoie de liniște, iar Primăria îl conturbă.

”Repetițiile, concertele, fondul muzical ambiental acoperă orice altă acțiune desfășurată în facultate, făcând imposibilă activitatea noastră de profesori și determinând o stare de stres și agitație atât în rândul studenților cât și al profesorilor și blocarea procesului didactic. Este o situație cu care ne-am confruntat și în cursul anului trecut cu ocazia unor evenimente similare și pe care am semnalat-o prin numeroase plângeri la Direcția de Mediu a Primăriei și la Poliția locală, rămase fără rezultat”, se mai spune în scrisoare.

Profesorii de la Istorie cer ”luarea de urgență a măsurilor de interzicere a oricăror activități sonore desfășurate în timpul săptâmânii până în ora 20.00 și sâmbăta până în ora 16.00 și, prin aceasta, respectarea actului educațional pe care Universitatea din București îl are ca misiune încă de la fondarea sa în 1864”.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri