Caută
Close this search box.

TVA zero la achiziţia de locuinţe nu se va mai introduce de la 1 martie

TVA la achiziţia de locuinţe nu se va reduce la zero începând de la 1 martie, deşi măsura a fost anunţată în programul de guvernare, dar şi de Liviu Dragnea şi asumată de Executivul Grindeanu.

Iniţiativa depusă de preşedintele Camerei Deputaţilor la Senat, care prevede acest lucru, poate ajunge lege chiar şi în câteva luni.

Imediat după câştigarea alegerilor, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat un calendar al aplicării măsurilor din programul de guverare. Atunci, a promis că, de la 1 martie, TVA va fi zero pentru achiziţia locuinţelor, pentru publicitate şi pentru materiile prime din agricultură.

Acum însă, promisiunea pare să fie uitată de Executiv, care ar trebui să respecte cu stricteţe programul de guvernare, după cum le-a cerut imperativ Liviu Dragnea. Acesta a depus în Parlament o iniţiativă legislativă care cuprinde aceste măsuri, însă procedura este una de durată şi nu va intra în vigoare de la 1 martie, aşa cum promisese PSD iniţial.

Potrivit unor surse din Ministerul Finanţelor, citate de capital.ro, nu există nici o iniţiativă legislativă la această instituţie care să prevadă aceste măsuri şi care să fie pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de mâine.

Legea pentru modificarea noului Cod fiscal, depusă de Liviu Dragnea la Senat, prevede „aplicarea cotei zero TVA“ pentru livrarea de locuinţe de către persoane fizice, livrarea de construcţii destinate a fi utilizate drept cămine de bătrâni şi de pensionari, case de copii şi centre de recuperare şi reabilitare pentru minori cu handicap, livrarea de clădiri către primării în vederea atribuirii de către acestea cu chirie subvenţionată unor persoane sau familii a căror situaţie economică nu le permite accesul la o locuinţă în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei.

2 răspunsuri

  1. Crede-ati că este adevărat. Minciuni electorale. Când ați văzut să ajute PSD oamenii de rand, NICIODATĂ….. să vedem ce alte promisiuni sunt tot minciuni, multe……

  2. Mincinoși , ne-a făcut sa ne facem speranțe inutil . Numai gura de ei …ei au vile mai mari de 250 mp și peste 100.000 eur , nu au nevoie de cota de TVA de 0% …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri