Caută
Close this search box.

Astra Giurgiu, eliminată de Genk din Europa League, după scorul 0-1

 

Astra Giurgiu a fost eliminată din Europa League la fotbal de KRC Genk, care s-a impus cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, în Belgia, în manșa a doua a șaisprezecimilor de finală ale competiției.

Spaniolul Alejandro Pozuelo a marcat singurul gol al partidei (67), dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă, surprinzându-l pe portarul Silviu Lung jr. În tur, la Giurgiu, scorul a fost 2-2.

Campioana României a făcut un joc foarte bun la Genk, pe un teren greu, și și-a creat câteva ocazii bune de gol, însă nu a reușit să concretizeze niciuna, relatează Agerpres.

Genk a început foarte bine meciul și a controlat prima jumătate de oră, în care a amenințat de mai multe ori poarta lui Lung. Schrijvers (6) a tras din marginea careului, puțin pe lângă poartă, apoi Pozuelo (11) a trimis din lovitură liberă peste țintă, iar șutul lui Trossard (18) a fost respins de Lung.

Prima oportunitate a giurgiuvenilor a venit în minutul 21, când Niculae a șutat pe lângă poartă, din marginea careului. Două minute mai târziu, Lung (25) respingea reluarea lui Trossard, după care Săpunaru a îndepărtat pericolul.

Astra a dominat jocul și după pauză, când a ajuns aproape de poarta lui Ryan, dar mereu a lipsit ultima pasă, clarviziunea. Budescu a cerut penalty la un contact cu portarul Ryan (58), dar nu a primit decât un corner.

Echipa antrenată de Șumudică a mai avut șanse de a marca, dar Ryan (75) a respins șutul lui Junior Morais din unghi, iar Budescu (81) l-a nimerit pe Teixeira cu un șut din marginea careului.

Genk s-a calificat în optimile de finală grație pragmatismului său în dubla manșă cu Astra, care a avut șanse mari de gol în cele două meciuri, dar nu a reușit să le concretizeze.

Genk își menține parcursul perfect acasă în acest sezon european, cu 7 victorii din tot atâtea meciuri.

Astra a încheiat un parcurs bun în cupele europene, în ciuda unei existențe tulburi, atingând în premieră șaisprezecimile de finală ale Europa League.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri