Caută
Close this search box.

În atletism, ”mulți antrenori nu înțeleg cum este posibil să lucrezi fără dopaj”

”Mulți antrenori nu înțeleg cum este posibil să lucrezi fără dopaj”, a declarat marți vicepremierul rus însărcinat cu Sporturile, Vitali Mutko, a doua zi după decizia Federației internaționale de atletism (IAAF) de a interzice Rusiei participarea la Mondialele de atletism de la Londra în august 2017.
Vitali Mutko a recunoscut marți, pentru agenția de presă R-Sport, că ”numeroase abuzuri și încălcări” au fost comise de Agenția rusă antidoping (RUSADA).
”Sportivii au încălcat regulile, mulți antrenori nu înțeleg cum este posibil să lucrezi fără dopaj și a venit timpul să-i punem pe tușă”, a declarat el înainte de a adăuga că ”o treabă colosală a fost realizată” de-a lungul anului trecut, informează Agerpres.
”Există o nouă conducere la RUSADA, un nou antrenor șef (…) Toți atleții noștri sunt sub control, toți sunt testați”, a spus el.
Cu toate acestea, vicepremierul a estimat că a existat ”o tendință generală în atitudinea față de Rusia. Iar IAAF nu vrea să fie pionier în materie de ridicare de sancțiuni”, a adăugat Mutko.
”Această decizie era așteptată. Nu așteptam altceva din partea IAAF”, a continuat Mutko.
Luni seară, președintele IAAF Sebastian Coe a anunțat că Rusia, suspendată din toate competițiile internaționale din noiembrie 2015 pentru dopaj instituționalizat, va fi privată și de Mondialele de la Londra din august 2017.
Coe a precizat că Rusia nu va putea fi reintegrată, ca țară, în familia atletismului înainte de noiembrie 2017, cel mai devreme, după Consiliul IAAF, care va avea loc la Cap-D’Ail, în apropiere de Monaco.
Fostul săritor în înălțime Andrei Silnov, astăzi vicepreședinte al Federației ruse de atletism (ARAF), a afirmat, la rândul său, că afirmațiile IAAF care salută progresul făcut de ARAF sunt încurajatoare.
”Ei au salutat munca federației noastre (…) și au spus că nu au avut plângeri serioase împotriva noastră”, a declarat el într-o conferință de presă, citat de agențiile de presă ruse.
Campionul mondial la 110 m garduri Serghei Șubenkov a estimat în schimb că ”situația nu s-a schimbat” și regretă că nu a fost încă autorizat să concureze sub drapel neutru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri