Caută
Close this search box.

Bucureşti. Au început să vină protestatarii din ţară

 

Deşi premierul Sorin Grindeanu a anunţat sâmbătă că va “abroga, proroga” Ordonanţa 13, la Gara de Nord din Bucureşti au început să sosească protestatarii din ţară.

Primii sosiţi sunt cei din Cluj-Napoca, un grup de peste 60 de tineri, care au plecat sâmbătă noapte. Tinerii au fost primiţi cu ceai şi mâncare de câţiva bucureşteni, apoi au plecat spre Piaţa Victoriei, scandand „DNA, să vină să vă ia!”. Aceştia au declarat că, după ce îşi lasă bagajele, vor porni în marş spre DNA, apoi se vor opri în Piaţa Victoriei.

Manifestanţii vor veni în Piaţa Victoriei în condiţiile în care premierul a anunţat o şedinţă de guvern pentru „abrogarea, prorogarea” actului normativ.

Conform anunţurilor făcute pe pagina de Facebook a evenimentului, dumincă,  la ora 20.00, atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe va fi intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu „fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”.

Ca şi sâmbăăa, când a fost înregistrată o participare record la demonstraţii, în Bucureşti fiind prezenţi în Piaţa Victoriei circa 170.000 de oameni, în timp ce în ţară au ieşit în stradă 300.000, şi duminică sunt aşteptaţi protestatari din toată ţara. Unii dintre ei au anunţat că vor veni la Bucureşti cu maşinile.

Mai multe instituţii, dar şi persoane fizice din Bucureşti vin în sprijinul manifestanţilor, oferind cazare celor care ajung în Capitală din alte judeţe ale ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri