Caută
Close this search box.

Bugetul Apărării, de 2% din PIB, a fost aprobat de comisiile de Buget-Finanţe

Bugetul Ministerului Apărării Naţionale, în valoare de 16,3 miliarde de lei, reprezentând 2% din PIB, a fost aprobat sâmbătă în comisiile de Buget-Finanţe, fiind prevăzuţi bani pentru blindate, platforme de transport şi echipamente militare.

”Asistăm astăzi la schimbări majore în mediul de securitate european şi internaţional, astfel încât considerăm că apărarea contează şi că ecuaţia de securitate naţională devine din ce în ce mai importantă. Sunt un aliat robust în cadrul unei alianţe puternice – NATO, poziţionarea noastră în flancul estic al Alianţei reprezintă nu o vulnerabilitate, ci un avantaj strategic cu condiţia să continuăm să fim un pilon de stabilitate şi să aducem o contribuţie relevantă la noua postură pe care NATO o construieşte în prezent”, a spus ministrul Apărării, Gabriel Leş, în faţa parlamentarilor.

El a reiterat că pentru anul 2017 Apărarea primeşte 2% din PIB.

”Guvernul propune ca MApN pentru anul 2017 să i se aloce o sumă totală de 16,3 miliarde lei – 2% din PIB, un buget care respectă în totalitate şi este în concordanţă cu toate angajamentele asumate. Demonstrăm astfel că ne ţinem de cuvânt şi că România este un aliat NATO serios, fiind de altfel şi un exemplu menţionat în mod repetat de oficialii NATO”, a subliniat Leş, potrivit Mediafax.

FOTO: aw.my.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri