Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța a încercat, în ultimii ani, să vândă mai multe locuri de veci care în 2011 fuseseră trecute în proprietatea statului după ce proprietarul lor decedase.

Pentru că la licitații s-au prezentat puține persoane, sau deloc, locurile de veci, au fost trecute, de pe un an pe altul, la capitoul solduri.

“În 2011, locurile de veci, cel puțin 12, au trecut în proprietatea statului după ce persoana care avea dreptul de concesiune a decedat. Ca și celelalte bunuri ajunse în proprietatea statului prin intervenția ANAF, locurile de veci au devenit astfel “confiscate”, propuse spre valorificare. În cinci ani doar două locuri de veci au fost vândute. În 2016 nimeni nu a mai fost interesat să cumpere. Și au rămas la solduri pentru că nu au fost persoane interesate. Se vor scoate, probabil, la licitație. In general căutăm formula prin care să le dăm rudelor celor care sunt îngropați acolo”,  a explicatSilviu Coșa, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, citat de evz.ro.

Directorul Finanțelor din Constanța a declarat că, în urmă cu câteva zile, alte cinci locuri de veci au fost date, prin atribuire directă, unor persoane care au preluat, contra 300 de lei, dreptul de concesiune, urmând să plătească taxe la primărie.

“Au mai rămas, astfel, cinci locuri de veci, însă conform Noului Cod Fiscal, de valorificarea lor se va ocupa Primăria Constanța”, a încheiat Silviu Coșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here